Ontwerpen & Programmeren

In de afgelopen weken hebben wij met het team veel verschillende dingen gedaan aan het project. Wij hebben de focus hierbij vooral gericht op het ontwerp van de website die we moeten neerzetten aan het einde van deze periode. Daarnaast zijn we dan toch eindelijk begonnen met het programmeren.

Het traject

Een deel van ons team heeft in deze derde sprint van ons traject onderzoek gedaan naar eventuele reclame-mogelijkheden en ook is er een begin gemaakt aan een marketingplan die meegegeven wordt aan de opdrachtgever aan het einde van de periode.

We hebben nuttige feedback mogen ontvangen van zowel medestudenten als de opdrachtgever die we hebben toegepast in het ontwerp. Zo zijn er een aantal pagina’s bij gekomen en zijn er een aantal aanpassingen gemaakt aan de lay-out van de bestaande pagina’s. Een deel van het team is ook bezig geweest met het werken binnen een thema, in dit geval ‘adventure’, om meer nieuwsgierigheid op te wekken bij de bezoeker en om de buttons en kopteksten iets minder standaard te maken.

Naast het verbeteren van dit ontwerp zijn we begonnen met het programmeren van deze website. Dit doen we met HTML5, CSS3 en JavaScript. In deze derde sprint van de periode zijn we vooral bezig geweest met de Lay-out van de pagina’s en het responsive maken van deze lay-out. Verder is er een begin gemaakt met animatie’s die op de pagina’s verschijnen.

Conclusie

In deze derde sprint hebben we een goed begin kunnen maken met het programmeren van de website. Ook zijn er goede aanpassingen gemaakt aan het ontwerp na alle feedback die verzameld is en alle research die is gedaan. Ook dit ontwerp wordt weer getest bij medestudenten en de opdrachtgever om zo de laatste sprint nog enkele kleine aanpassingen te kunnen maken tot een goed eindresultaat

Samenwerking

We hebben deze sprint één keer op school mogen werken voordat er helaas weer een lock-down was. Wel hebben we die dag op school nog een teamwork spel mogen doen om de communicatie tussen de teamleden te verbeteren. 

Ook hebben net als tijdens de vorige sprint gezorgd dat de vergaderingen zo kort mogelijk waren en dat we tijdens het praten met de camera aan elkaar wel konden zien. We waren deze sprint erg tevreden met het samenwerken, ook al waren we allemaal thuis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *