Sprint nummer 1

Twee weken geleden is er een begin gemaakt aan de grote case van de minor. In deze twee weken hebben we de eerste sprint gehad. 

Het project

Als team hebben wij, twee weken geleden, een nieuwe opdracht gekregen van een nieuw bedrijf. Dit bedrijf wil een online portfolio opstellen voor verschillende opleidingen en masters. Het doel van dit online portfolio is het werven van nieuwe opdrachten voor de studenten van deze opleidingen. Aan ons is dus de taak om dit portfolio te ontwerpen en op de markt te zetten.

Het traject

We zijn het project begonnen met veel onderzoek. In het begin was dit vooral desk-research over marktpositionering en business models. deze onderzoeken hebben we vooral gebruikt om een beeld te schetsen van de belangen en wensen van de opdrachtgever.

Al snel zijn we begonnen met het uitdenken van een concept. We hebben hierbij gezamenlijk als team nagedacht over de belangrijkste elementen van een online portfolio. We hebben vanuit verschillende perspectieven gekeken naar het vraagstuk zodat we een goed inzicht konden krijgen van de verschillende gebruikers en hun belangen. 

Daarna hebben we een ‘medium fidelity prototype’ opgezet en we hebben gekeken naar het design door het maken van kleurpalletten en moodboards. Ondertussen hebben we ook interviews gehad met ‘Business Relations’ en ‘Grenzeloos Werken’ waar we veel informatie uit hebben kunnen halen en waar we ook meteen ons prototype hebben kunnen testen. 

Persoonlijk ben ik binnen dit traject ook begonnen met het leren programmeren van JavaScript om alvast een basis te kunnen toepassen als we straks met het echte werk kunnen beginnen. Het leren coderen doe ik vaak via verschillende dingen, maar voor JavaScript maak ik vooral gebruik van Sololearn die alles stap voor stap (en interactief) uitlegt. 

Conclusie

We hebben veel kunnen doen in de eerste sprint en we hebben de eerste design-aspecten al vast staan. Ook is er veel onderzoek gedaan wat we allemaal mee kunnen nemen bij het verbeteren van ons prototype. Alle feedback op ons prototype die we hebben ontvangen van de opdrachtgever en de interviews nemen we mee naar de volgende sprint om het eindproduct nog beter te laten worden. 

Samenwerking

Omdat we nu vanwege alle maatregelen alles online moeten doen is de samenwerking eerst even wennen met een nieuw team. We kwamen er als team dan ook achter dat alle vergaderingen veel te lang duurden waardoor alle concentratie weg viel. We deden deze sprint het meeste samen waardoor we eigenlijk de hele dag aan het bellen waren en er weinig ruimte was voor pauzes. Hier willen we de volgende sprint verandering in brengen door deels weer op school te werken door meer individueel de taken te verdelen. Ook willen we ruimte maken voor energizers om het team beter te leren kennen.

Waar we als team wel erg tevreden mee waren, waren de vele gesprekken met docenten, bedrijven en de opdrachtgever. Ook werd er deze sprint goed samengewerkt en hebben alle teamleden elkaar gerespecteerd met beslissingen en meningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *